Υπογράψτε στην συλλογή υπογραφών για τους διωκόμενους φοιτητές ΕΔΩ!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Στον Ρ/Σ της Ιεράπετρας Ηχώ FM

 από το hxonews.gr
Η Ιεραπετρίτισσα φοιτήτρια, Μιχαέλα, που διώκεται μαζί με άλλους 11 φοιτητές της Φυσικής(θα υπενθυμίσουμε πιο κάτω όλο το θέμα), μας μίλησε σήμερα εξηγώντας τι έχει συμβεί αλλά και τι συμβαίνει έκτοτε στο Πανεπιστήμιο....

Υπενθυμίζουμε, τον Σεπτέμβρη του 2011 οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν ενάντια στο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας.
Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι φοιτητές του Φυσικού στο Ηράκλειο κατέλαβαν για μία εβδομάδα τη σχολή τους με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια απ’ τα μαθήματα της εξεταστικής.
Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος προσπάθησε ώστε  να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων -όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα- όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό.
Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να παραστεί στη γενική συνέλευση του τμήματος και να παραμείνει εκεί μέχρι να παρθεί η λογική και δίκαιη παραπάνω απόφαση.
Ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα, 12 φοιτητές του Φυσικού καλούνται στο Πειθαρχικό με απειλές διακοπής εξαμήνου.
Ακούστε την Ιεραπετρίσσα Φοιτήτρια:
Χθες, ακούσαμε από το πατέρα της, τη αγανάκτηση του αλλά και την οργή του παράλληλα. Ακούστε τον εδώ:

Στο παρακάτω λινκ συγκεντρώνονται υπογραφές αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές. Διαδώστε το  «Καμία δίωξη, καμία ποινή στους 12 φοτητές»
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-12-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου