Υπογράψτε στην συλλογή υπογραφών για τους διωκόμενους φοιτητές ΕΔΩ!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού

Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού Κρήτης

Πριν από ένα μήνα, η ετυμηγορία του πειθαρχικού ήταν ξεκάθαρη!

Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, φορείς, “απλόςκόσμος μαζί με τις χιλιάδες υπογράφοντες από κάθε γωνιά της Ελλάδας φώναξεκαμία δίωξη στους 12 φοιτητές του φυσικού!” Η μαζικότητα της κινητοποίησης, αλλά κυρίως το πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης ήταν τέτοιο ώστε να αποτρέψει τους καθηγητές-μέλη του Πειθαρχικού να προσέλθουν στην αίθουσα, φοβούμενοι να μας αντιμετωπίσουν!
Παρά την αντίδραση ολόκληρης της κοινωνίας, όμως, οι καθηγητές συνεχίζουν ακάθεκτοι την πειθαρχική δίωξη. Οι πρωτεργάτες μάλιστα της δίωξης αυτής, εδράζονται ψηλά στις θέσεις του νεοσύστατου Συμβουλίου Διοίκησης το οποίο εκλέχτηκε ηλεκτρονικά και χωρίς καμιά δημόσια ανακοίνωση, εν μία νυκτί, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Συμβούλιο έρχεται να καθιερώσει τον τίτλο του Πανεπιστήμιου Κρήτης ωςHarvard της Μεσογείου”, με 4 από τα 6 εξωτερικά μέλη του να είναι καθηγητές αμερικάνικων Πανεπιστημίων. Τα ουσιαστικά προβλήματα όμως παραμένουν άλυτα. Οι ελλείψεις σε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό και οι επερχόμενες απολύσεις που υπαγορεύονται από το Μνημόνιο 3, οι θέσεις σίτισης και στέγασης για ελάχιστους φοιτητές, στερώντας το δικαίωμα σε πολλούς να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, αλλά και το κλείσιμο σχολών διαμορφώνουν μία καινούργια πραγματικότητα στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω καθηγητές σπεύδουν να δικάσουν τους φοιτητές που υπερασπίστηκαν το δημόσιο πανεπιστήμιο, που προσπάθησαν η μόρφωση να είναι στα χέρια όλων και όχι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς. Λίγο όμως φαίνεται να τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα. Άλλωστε όπως δήλωσαν, με τον ερχομό του Μνημονίου στην χώρα, “από την κρίση θα βγούμε με περισσότερη και καλύτερη δουλειά, και όχι με συνεχείς και αδιέξοδες κινητοποιήσεις”.

Είναι προφανές όμως πια, ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο!

Όλες αυτές οι ''αδιέξοδες'' κινητοποιήσεις έχουν τρέψει σε φυγή 2 κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ η μόλις τεσσάρων μηνών κυβέρνηση Σαμαρά ήδη παραπαίει. Η ισχυρή πλειοψηφία φαντάζει πια όνειρο θερινής νυκτός υποχρεώνοντας τους σε αλλεπάληλα πραξικοπήματα και αντισυνταγματικές εκτροπές για να καταφέρουν τελικά να περάσουν τα νέα μέτρα. Παρόλα αυτά ξέρουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες! Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε φωνή αγώνα που προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια τους και να φέρει την ελπίδα. Το βλέπουμε τον πανικό τους με την σύλληψη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για την δημοσίευση της λίστας Λανγκαρντ, με την συνεχή λογοκρισία στην δημόσια τηλεόραση. Με τις εκατοντάδες προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας σε κάθε πορεία και την άγρια καταστολή της αστυνομίας.Τον βλέπουμε οταν οδηγούνται σε πειθαρχικά καθηγητές Πανεπιστημίων και εισαγγελείς για τις πολιτικές τους απόψεις.
Δεν τιμωρούν μόνο τους 12 φοιτητές. Τιμωρούν τον αγώνα της νεολαίας και ενός ολόκληρου λαού για μια καλύτερη ζωή. Τον αγώνα για να φύγει η τρόικα και οι υπάλληλοί της, ώστε να σωθεί ο τόπος. Θέλουν να γονατίσουν την νεολαία που δεν δέχεται να σκύψει το κεφάλι ,αλλά αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για την ελπίδα και το αύριο.Για να δουλεύει και να ζει αξιοπρεπώς σε αυτή τη χώρα! Αυτό θέλουν να διαλύσουν γιατί αυτό ακριβώς τους φοβίζει! Είναι οι αγώνες όλων μας που 3 χρόνια τώρα έχουν γεμίσει τις πλατείες, έχουν δώσει μήνυμα ελπίδας στους λαούς της Ευρώπης, έχουν ρίξει κυβερνήσεις. Αυτοί οι αγώνες θα είναι και το τέλος όλου του μνημονιακού εσμού της διαπλοκής που σήμερα καλεί τη νεολαία και την κοινωνία να σκύψει το κεφάλι και να υπομείνει τα βασανιστήρια και την καταστροφή! Εμείς είμαστε το μέλλον! Εμείς είμαστε η διέξοδος!

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 26/11 στις 10 π.μ. στη ροτόντα του Φυσικού για το Πειθαρχικό.Είναι υπόθεση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου