Υπογράψτε στην συλλογή υπογραφών για τους διωκόμενους φοιτητές ΕΔΩ!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, η ελεύθερη έκφραση εκτελείται!

Τη Δευτέρα 22/10 στο Πανεπιστημίου Κρήτης οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής διώκουν 12 φοιτητές, καλώντας τους σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, απειλώντας με χάσιμο εξαμήνων και έχοντας αναστείλει τη διαδικασία για ένα έτος μετά την κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου. Αιτία για όλα αυτά, η αντίσταση και ο αγώνας μπροστά στον απαγχονισμό του δημοσίου πανεπιστημίου .

        Την ίδια στιγμή, που η τρικομματική κυβέρνηση φέρνει ένα νέο πακέτο που θα προχωρήσει την διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικα.  Προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε φωνή αγώνα που προσπαθεί να ματαιώσει τα  σχέδια τους και να φέρει την ελπίδα. Και τι δεν έκαναν για αυτό το σκοπό, 3 χρόνια τώρα έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο,  εκβίασαν τον λαό, έπνιξαν κάθε κινητοποίηση με την πιο άγρια και βίαια καταστολή, μετέτρεψαν το κέντρο των μεγάλων πόλεων  σε φρούριο, μέχρι και τις συναθροίσεις απαγόρευσαν! Στην χούντα του Μνημονίου δεν υπάρχει χώρος για διαφωνίες, δεν υπάρχει χώρος για αντίσταση.

      Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται δυστυχώς ότι κινείται και μια ομάδα καθηγητών του πανεπιστημίου Κρήτης. Οι εν λόγω καθηγητές σπεύδουν να δικάσουν τους φοιτητές που υπερασπίστηκαν το δημόσιο πανεπιστήμιο, που προσπάθησαν η μόρφωση να είναι στα χέρια όλων και όχι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς. Λίγο όμως φαίνεται να τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα. Η υποχρηματόδότηση του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα την σχεδόν κατάργηση των συγγραμμάτων αλλά και την διάλυση της σίτισης. Λίγο τους ενδιαφέρουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο Κρήτης και  είναι στην λίστα Λαγκάρντ, έχοντας τόσα χρόνια πλουτίσει κλέβοντας. Άλλωστε όπως δήλωσαν, με τον ερχομό του Μνημονίου στην χώρα,  "από την κρίση θα βγούμε με περισσότερη και καλύτερη δουλειά, και όχι με συνεχείς και αδιέξοδες κινητοποιήσεις".

       Σε λίγες μέρες 12 φοιτητές του Φυσικού που διαμαρτύρονταν μαζί με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους του Ηρακλείου ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου οδηγούνται στο πειθαρχικό. Δικάζονται γιατί ξεσηκώθηκαν όπως και όλοι οι συνάδελφοι τους ενάντια σε έναν νόμο που η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας θεωρεί έκτρωμα και ανεφάρμοστο. Δικάζονται γιατί πάλεψαν για δημόσια και δωρεάν παιδεία.  Δικάζονται γιατί ο αγώνας για καλύτερη ζωή δεν χωράει στα αμφιθέατρα και τους διαδρόμους των πανεπιστημίων, όπως δεν θέλουν να χωρά και στην κοινωνία.
      Δεν τιμωρούν 12 φοιτητές την Δευτέρα. Τιμωρούν τον αγώνα των νέων για μια καλύτερη ζωή. Τον αγώνα για να φύγει η τρόικα και οι υπάλληλοί της, ώστε να σωθεί ο τόπος. Θέλουν να γονατίσουν την νεολαία που δεν δέχεται να σκύψει το κεφάλι αλλά, αγωνίζεται με όλες της, τις δυνάμεις για την ελπίδα και το αύριο. Αυτό θέλουν να διαλύσουν γιατί αυτό ακριβώς τους φοβίζει! Είναι οι αγώνες όλων μας που 3 χρόνια τώρα έχουν γεμίσει τις πλατείες, έχουν δώσει μήνυμα ελπίδας στους λαούς της Ευρώπης, έχουν ρίξει κυβερνήσεις. Αυτοί οι αγώνες θα είναι και το τέλος όσων σήμερα καλούν την νεολαία και την κοινωνία να σωπάσει και να υπομείνει τα βασανιστήρια και την καταστροφή! Εμείς είμαστε το μέλλον! Εμείς είμαστε η διέξοδος!

Δεν θα επιτρέψουμε την καταστολή της ελεύθερης έκφρασης και των ακαδημαϊκών ελευθεριών:      
-Καμία πολιτική δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού Κρήτης!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου