Υπογράψτε στην συλλογή υπογραφών για τους διωκόμενους φοιτητές ΕΔΩ!

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση!


H υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των 12 φοιτητών του Φυσικού Κρήτης παίρνει διαστάσεις εκτός Πανεπιστημίου. Εν αναμονή λοιπόν της εξέλιξης της πειθαρχικής διαδικασίας μετά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο, προχωράει παράλληλα η ποινική δίωξη της υπόθεσης και καλούνται οι φοιτητές αυτήν την εβδομάδα σε προκαταρκτική εξέταση από ανακριτή της αστυνομίας. Η έρευνα ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ένας εκ των καθηγητών του Φυσικού. Απ' ότι όλα δείχνουν είναι σίγουρο ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη δεδομένου ότι έχει ήδη προχωρήσει στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτική δίκη και οι κατηγορίες που τους προσάπτουν (παράνομη παρακράτηση, άσκηση σωματικής βίας κλπ.) είναι ανυπόστατες και όλη αυτή η ιστορία γίνεται λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Έχουν στόχο τον παραδειγματισμό όσων ξανασηκώσουν κεφάλι και θέλουν τους φοιτητές να πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, την ίδια στιγμή που τόσο στην κοινωνία όσο και στο Πανεπιστήμιο ξεσπάνε κινήματα αλληλεγγύης.
Καλό θα ήταν μέσα στο επόμενο διάστημα να συνεχιστεί η συλλογή των υπογραφών αλληλεγγύης ( http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-12-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD.html ).
Στα ίδια πλαίσια κινείται και η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την πολιτική των διώξεων σε κάθε αγώνα που ξεσπάει από την κοινωνία σέρνοντας στα δικαστήρια τους αγωνιστές αφού η άγρια καταστολή που χρησιμοποιούν δεν κατάφερε να αποδυναμώσει τους αγώνες για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Σε αυτήν την περίοδο η αλληλεγγύη στους αγώνες και οι κινήσεις δικαίωσης των αγωνιστών που διώκονται είναι προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Θα προσπαθήσουμε με δράσεις μέσα από τα ΔΣ των συλλόγων να γίνουν κάποιες κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών δεδομένου ότι το κόστος για τα παράβολα του δικαστηρίου προς το παρών ανέρχονται στα 150 ευρώ για τον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου